Qarabag Media
Haqqımızda Əlaqə

Qarabağın göyərti kətəsinin resepti


Tarix:26-04-2016, 12:37 Baxış Sayı:592 Kateqoriya:Manşet, Bölgə Özəlliyi

Qarabağın göyərti kətəsinin resepti

Bakının Türkan qəsəbəsində məskunlaşmış Azərbaycanın Füzuli rayonundan olan məcburi köçkün ailəsi Sputnik-i qonaq qəbul edib və milli yemək - göyərti ilə bişirilən Qarabağ kətəsinin hazırlanmasının sirrini açıb.

Ev xanımı Məhliqa Balıyeva deyir ki, göyərti kətəsi Azərbaycanın Füzuli, Cəbrayıl, Ağdam və digər bölgələrində bişirilir. Kətənin hazırlanması ilə bağlı hər bir xanımın öz sirri var. Bu kətənin resepti çox sadədir. Əsas odur ki, onu ürəklə hazırlayasan.

İnqrediyentlər: 500 qram buğda unu, 120 qram kərə yağı, 1 stəkan su, 1 çimdik duz.

Xəmir duz və su ilə yoğrulur. Bir qədər saxlanılır ki, özünə gəlsin. Sonra o kündələrə ayrılır və kağız kimi nazik yuxalar yayılır. Sonra isə yuxaların içinə xırda doğranmış 10 növə qədər çöl və dirrik göyləri qoyulur. Göylərin üzərinə duz səpilir. Sonra yuxaların kənarları iki tərəfdən ortaya doğru üst-üstə qatlanır. Yuxaların qıraqları üst-üstə gətirilir, axıracan bərkidilir.

Hazır bükülmüş kətələr "sac" adlandırılan çanağa oxşayan qızmar tavanın üzərində, yaxud da qızmar təndirdə bir neçə dəqiqə bişirilir.

"Bizim region müxtəlif növ göyərtilərlə zəngindir, hansı ki, biz onları dağlardan, ya da dirrikdən yığırdıq. Bu gün biz əlimizin altındakı göylərdən istifadə etmişik. Əlbəttə buradakı göylərlə, Qarabağdakı göylərin dadı eyni deyil." — deyə Məhliqa xanım bildirir.

İç üçün: 2-3 orta dəstə şüyüd, 4 böyük dəstə ispanaq, 2 dəstı göy soğan, 3 dəstə keşniş. Bura zövqə görə, müxtəlif yabanı göyərtiləri (quşəppəyi, gicitkən, əməköməci, yarpız, yağlıca, gəlinbarmağı, əvəlik, quzuqulağı, cincilim, dağkeşnişi, boyana və s.)də əlavə edə bilərik.

"İçinə təkcə şüyüd, keşniş, bir az göy soğan da vura bilərsiz. Ümumiyyətlə, yaşadığınız yerdə mövcud olan və yeyilən bitklilərdən istəniləni vura bilərsiz"- deyir Balıyeva.

Kətələri hər iki üzü qızarana qədər bişirmək lazımdır. Kətələr hazır olandan sonra onların hər iki üzünə isti-isti kərə yağı sürtüb yağlamaq lazımdır ki, yumşaq və dadlı olsun. Stola verərkən yanına qatıq da qoymaq olar./sputnik.az/

Karabakhmedia.az




loading...




SON XƏBƏRLƏR
Azərbaycanda ali məktəbə qəbulda test imtahanı ləğv edilir - MƏLEYKƏ ABBASZADƏ
”Qarabağ” dünya azərbaycanlılarının qürur yerinə çevrilib” - Belçikalı aktyor
Nüfuzlu “Football Times” jurnalı "Qarabağ" klubu barədə geniş məqalə dərc etdi
Füzuli və Cəbrayıl rayonlarının işğal etməsindən 24 il ötür - VİDEO
Səhiyyə Nazirliyi donorlar üçün qanvermə qaydalarını açıqlayıb
Türk qatili “Yəhudi ovçusu”na necə çevrildi?
Ən gözəl üz cizgilərinə sahib xalq
Azərbaycan Belarusdan çörək almağa başlayıb
Dahi casus, bakılı alman – Rixard Zorgenin mübarizə və ölüm hekayəti
ABŞ və Qətər birgə hərbi təlimlər keçirib
“Azərbaycanda çay sektorunun inkişafına töhfə verməyi planlaşdırırıq”
Şəhid Milli Qəhrəman Fazil Mehdiyevin doğum günüdür - VİDEO
Xalq artistinə qarşı dələduzluq - 70 min manatını aldılar
XX əsrin əvvəllərində şimali Azərbaycanda fəlsəfi-siyasi fikir
Misirdə Qafqaz Albaniyası haqda qədim mətnlər tapıldı
Ərdoğan Almaniya XİN rəhbərini kəskin tənqid edib
İstanbul Azərbaycan Teatrının ilk layihəsi olan ‘Adsız qadın‘ - FOTOLAR
Avtobus sürücüsünə silah çəkən şəxsin kimliyi müəyyənləşib
Laçınlar yurdunun köməksiz futbolu və ya torpaq meydançadan Londona gedən yol - FOTOLAR
Azərbaycanda oğurlanan nadir əşyalar tapıldı
Yüz yaşlı pedaqoq
Barselonada terror aktında şübhəli bilinən 4 nəfərin hamısı öldürülüb
Milli Qəhrəman İlham Əliyevin anım günüdür
"Məni öz həkimlərimiz bu hala saldı" - FAYTONÇU NAZİM
AŞIQ ƏLƏSGƏR FENOMENİNİN AÇILIŞINA, MÖCÜZƏLİ YARADICILIĞININ TƏHLİLİNƏ DÜZGÜN BAXIŞ
“23 avqustda “Qarabağ”a dəstək üçün stadionda olacağıq” - Danimarkalı siyasətçi
Avropa Birliyi Şimali Koreyaya qarşı sanksiyaları genişləndirdi
Koalisiya qüvvələri Suriyaya zərbə endirdi - 20-ə yaxın ölü
Qaxın Sarıbaş kəndindəki “Qədim məscid” bərpa olunur
Köçkünlərin yaşadıqları evin yanından neft çıxdı - VİDEO