Qarabag Media
Haqqımızda Əlaqə

Qarabağın göyərti kətəsinin resepti


Tarix:26-04-2016, 20:37 Kateqoriya:Manşet / Bölgə Özəlliyi

Qarabağın göyərti kətəsinin resepti

Bakının Türkan qəsəbəsində məskunlaşmış Azərbaycanın Füzuli rayonundan olan məcburi köçkün ailəsi Sputnik-i qonaq qəbul edib və milli yemək - göyərti ilə bişirilən Qarabağ kətəsinin hazırlanmasının sirrini açıb.

Ev xanımı Məhliqa Balıyeva deyir ki, göyərti kətəsi Azərbaycanın Füzuli, Cəbrayıl, Ağdam və digər bölgələrində bişirilir. Kətənin hazırlanması ilə bağlı hər bir xanımın öz sirri var. Bu kətənin resepti çox sadədir. Əsas odur ki, onu ürəklə hazırlayasan.

İnqrediyentlər: 500 qram buğda unu, 120 qram kərə yağı, 1 stəkan su, 1 çimdik duz.

Xəmir duz və su ilə yoğrulur. Bir qədər saxlanılır ki, özünə gəlsin. Sonra o kündələrə ayrılır və kağız kimi nazik yuxalar yayılır. Sonra isə yuxaların içinə xırda doğranmış 10 növə qədər çöl və dirrik göyləri qoyulur. Göylərin üzərinə duz səpilir. Sonra yuxaların kənarları iki tərəfdən ortaya doğru üst-üstə qatlanır. Yuxaların qıraqları üst-üstə gətirilir, axıracan bərkidilir.

Hazır bükülmüş kətələr "sac" adlandırılan çanağa oxşayan qızmar tavanın üzərində, yaxud da qızmar təndirdə bir neçə dəqiqə bişirilir.

"Bizim region müxtəlif növ göyərtilərlə zəngindir, hansı ki, biz onları dağlardan, ya da dirrikdən yığırdıq. Bu gün biz əlimizin altındakı göylərdən istifadə etmişik. Əlbəttə buradakı göylərlə, Qarabağdakı göylərin dadı eyni deyil." — deyə Məhliqa xanım bildirir.

İç üçün: 2-3 orta dəstə şüyüd, 4 böyük dəstə ispanaq, 2 dəstı göy soğan, 3 dəstə keşniş. Bura zövqə görə, müxtəlif yabanı göyərtiləri (quşəppəyi, gicitkən, əməköməci, yarpız, yağlıca, gəlinbarmağı, əvəlik, quzuqulağı, cincilim, dağkeşnişi, boyana və s.)də əlavə edə bilərik.

"İçinə təkcə şüyüd, keşniş, bir az göy soğan da vura bilərsiz. Ümumiyyətlə, yaşadığınız yerdə mövcud olan və yeyilən bitklilərdən istəniləni vura bilərsiz"- deyir Balıyeva.

Kətələri hər iki üzü qızarana qədər bişirmək lazımdır. Kətələr hazır olandan sonra onların hər iki üzünə isti-isti kərə yağı sürtüb yağlamaq lazımdır ki, yumşaq və dadlı olsun. Stola verərkən yanına qatıq da qoymaq olar./sputnik.az/

Karabakhmedia.az




loading...




SON XƏBƏRLƏR
Osmanlı xəstə yatağında olsa da, Azərbaycana vəfa borcunu yerinə yetirdi — Azərbaycan Cümhuriyyəti - 100
Azərbaycan cüdoçuları ilk yarış günü 4 medal qazandı
Daha bir azərbaycanlı futbolçu Çexiya klubuna transfer olundu
NATO rəhbəri Rusiyadan gələn nüvə təhlükəsi ilə bağlı xəbərdarlıq etdi
“Bütöv Azərbaycan ideyasının KİV-də təbliğinin hazırkı durumu” mövzusunda diskussiya
Şəhid Rüstəm Mirzəyevin anım günüdür
"Hamıya partizanların səfərbər edilməsi haqqında əmr göndərilib" — QARABAĞIN GENERAL-QUBERNATORU SULTANOV
Naxçıvan Əlahiddə Ümumqoşun Ordunun silahlanmasına yeni texnika daxil edildi
Hollandiya uydurma “erməni soyqırımı”nı tanıdı
Lütlənən qız-gəlinlərimizlə fəxr etməliyikmi?..
Rusiyanın Mərkəzi Bankı qarət edildi
İsgəndər Həmidov Araz Əlizadənin cavabını verdi
Nazirlik summativ qiymətləndirmə ilə bağlı yenilikləri açıqlayıb
Əfqan müharibəsinin gizlinləri: Azərbaycanın itkin, yaralı, adsız qəhrəmanları…
ABŞ-ı dünyaya rəzil edən FOTOLAR
Binəli Yıldırım: "Türkiyə PKK ilə mübarizədə müttəfiqlərdən daha çox dəstək gözləyir"
Ərdoğanla Tillerson arasında görüş yekunlaşıb
“Seçki prosesi ölkə həyatında mühüm hadisə hesab olunur” - MÜSAHİBƏ
Erməni politoloq: "Rusiya Bakının Dağlıq Qarabağ siyasətini müdafiə edəcək"
Əfv Komissiyasından cavab: Fədayə Laçın əfv oluna bilməz
Suriyada daha 15 rusiyalı öldü
“Gök Börü”nün işığında – Dilqəm ƏHMƏD
Formula 1 yarışlarından Azərbaycanın qazancı açıqlandı
Ağ Evdən Kremlə qarşı YENİ QARABAĞ PLANI
Türkiyə və ABŞ generallları “Zeytun budağı” əməliyyatını müazakirə ediblər
Azərbaycanın xarici dövlət borcu açıqlanıb
Türkiyə İraqa 5 milyard dollar kredit ayıracaq
Bu böhtanı yayanları kimlər maliyələşdirir?
Bu qopan fırtına Türk Ordusudur - Azərbaycanlı ifaçının sədası Afrin əməliyyatında
ABŞ Suriyada rusları vurdu, 40 rus əsgəri öldü –neft savaşı